Mollema van start in 'Nederlandse' Ronde van Spanje

Bauke Mollema rijdt na de Tour de France ook de Vuelta. De Spaanse ronde begint op vrijdagavond 14 augustus met een ploegentijdrit in Utrecht. Daarna volgen nog twee Nederlandse etappes.

Mollema begint het nieuwe seizoen eind februari in de Ronde van de Algarve en rijdt daarna ook de Ardennen-klassiekers. Dat laat zijn ploeg Trek-Segafredo weten.

Gedeeld kopman

De 33-jarige Groninger deelt daarna in de Tour het kopmanschap met de Australiër Richie Porte. In de Vuelta krijgt hij gezelschap van onder anderen de Italiaanse klimmers Vincenzo Nibali en Giulio Ciccone.

Vijfde in Giro

Mollema koos dit jaar voor de combinatie van de Tour en de Giro. In de Italiaanse ronde eindigde de Groninger als vijfde. Zijn nieuwe teamgenoot Nibali, die dit jaar voor Bahrain Merida reed, werd tweede achter de Ecuadoraan Richard Carapaz.

Succesvol najaar

In de Ronde van Frankrijk speelde Mollema geen rol van betekenis in het klassement (28e). Ook zijn doel om een rit te winnen, haalde hij niet. Mollema sloot het jaar echter wel bijzonder goed af. Hij won de Ronde van Lombardije en kon zo zijn eerste 'wielermonument' op zijn erelijst zetten. Een week later was Mollema ook de beste in de Japan Cup.

Dankzij die prestaties werd hij onlangs bekroond met de titel Groninger sporter van het jaar.

Lees ook:

- Bauke Mollema is Sporter van het jaar 2019
- Mollema gaat als kopman naar Tour 2020

Meer over dit onderwerp:
sport baukemollema GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws