Abbingh tipt bondscoach over tegenstander Rusland

Lois Abbingh is tot op het bot gemotiveerd voor de wedstrijd tegen Rusland in de halve finale van het WK Handbal in Japan. Ze ontmoet maar liefst acht ploeggenoten van haar Russische club Rostov-Don.

'Ik wil heel graag laten zien wat ik kan en ik wil uiteraard heel graag van ze winnen. Maar wij zullen het beste in ons naar boven moeten halen, want Rusland is op voorhand de favoriet', zegt de Groningse in de aanloop naar het duel. 

Weinig geheimen

De Russische speelsters hebben dus weinig geheimen voor haar. En dat geldt ook voor de Russische bondscoach Ambros Martin, wat hij is de coach van Abbingh bij Rostov-Don.

'Ik heb onze bondscoach Emmanel Mayonnade heel wat belangrijke informatie kunnen geven. Bij Rusland zijn ze meer op de verdediging gericht dan op de aanval. Ik speel er ook veel defensiever dan bij Oranje, waar ik de aanvalster en de schutter ben. De Russische meiden kennen mij helemaal niet in die rol.'

'Geen enkele keer moeilijk gehad'

Ondanks dat de drievoudig wereldkampioen en regerend olympisch kampioen de torenhoge favoriet is, ziet Abbingh wel kansen. 'Rusland heeft het nog geen enkele keer moeilijk gehad, terwijl er voor ons steeds wat op het spel stond en we tot het uiterste moesten gaan. Hopelijk kunnen we imponeren.'

De wedstrijd tussen de Nederlandse handbalsters en Rusland wordt vrijdag om 09:30 uur gespeeld.

Lees ook:

Abbingh en handbalvrouwen door naar halve finale WK
Abbingh blinkt uit bij noodzakelijke winst handbalsters
Abbingh opnieuw onderuit met Oranje op WK

 

Meer over dit onderwerp:
sport loisabbingh KUMAMOTO
Deel dit artikel:

Recent nieuws