Polling slaat belangrijke slag met winst World Masters

Kim Polling op archiefbeeld
Kim Polling op archiefbeeld © JK Beeld
Judoka Kim Polling uit Zevenhuizen heeft in het Chinese Qingdao de World Masters op haar naam geschreven. In de finale van de klasse tot 70 kilogram versloeg ze haar landgenote Sanne van Dijke met ippon.
Door de zege loopt Polling flink in op Van Dijke op de olympische ranglijst. Deze ranglijst bepaalt wie er naar de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio mag.
Per gewichtsklasse mag alleen de beste Nederlandse naar Tokio. Dat is momenteel dus nog Van Dijke, maar er staan nog enkele (grote) toernooien op het programma waar punten voor de ranglijst verdiend kunnen worden.
De World Masters is een toernooi voor de beste 36 judoka's ter wereld. Polling won dat toernooi al drie keer eerder.

5-0

Polling en Van Dijke stonden voorheen vier keer eerder tegenover elkaar op het hoogste niveau. Alle keren was Polling de sterkste.

Ippon

De Groningse won op weg naar de finale al haar partijen met ippon. Ze was te sterk voor de Britse Sally Conway, de Chinese Xiaoqian Sun, Michaela Polleres uit Oostenrijk en Margaux Pinot uit Frankrijk.

Finales

Polling stond in de afgelopen maanden drie keer eerder in de finale van een groot toernooi, waarvan ze één keer won. Dat was bij de Grand Slam van Abu Dhabi, uitgerekend tegen Van Dijke.