Voor Elkaar: RTV Noord-radioteams steken de handen uit de mouwen

Oetse Eilander en Petra Mulder organiseerden een Klouk-bingo in zorgcentrum Het Hooge Heem
Oetse Eilander en Petra Mulder organiseerden een Klouk-bingo in zorgcentrum Het Hooge Heem © RTV Noord
Presentatoren en producers van RTV Noord staken deze week de handen uit de mouwen in het kader van onze actie Voor Elkaar.
Tot Kerst staat RTV Noord in het teken van deze actie, waarbij Groningers die zich belangeloos inzetten voor een ander in het zonnetje worden gezet.
De radioteams van RTV Noord konden natuurlijk niet achterblijven en gaven alvast het goede voorbeeld op allerlei plekken in de provincie. Dit deden ze allemaal deze week:

Dinsdag: Karel Op Noord bij de sportvereniging

Onze diskjockey Karel Oosterhuis en sidekick Sergej in 't Veen reisden af naar Holwierde om daar te helpen bij Voltigevereniging De Eemsrakkers. Ze voerden de paarden, vulden het hooi bij in de schuur en schepten mest de stal uit.

Woensdag: Edwin Op Noord bij de Voedselbank

De ochtendploeg met presentator Edwin Pasveer, producer Stephan Kosters en nieuwslezer Niiwino Geertsema hielp bij de Voedselbank in Stad. Het was even wachten wat er qua voedsel allemaal binnen zou komen, maar er bleek werk genoeg te zijn.
Hoofdtaak was het klaarmaken van de pakketten voor de volgende dag. Luisteraars konden van tevoren producten doneren.

Donderdag: Oetse op Noord bij het zorgcentrum

Het radioteam in de namiddag, Oetse Eilander en Petra Mulder, droeg een steentje bij bij zorgcentrum Het Hooge Heem in Grootegast. Er werd een ouderwets spelletje bingo gespeeld, maar dan à la Klouk. De bewoners van het tehuis konden allerlei prijzen winnen.

Vrijdag: Babette op Noord bij de zorgboerderij

Babette Alma en Maartje Ettema, van het ochtendprogramma Babette Op Noord tussen 10.00 en 13.00 uur, trokken de laarzen aan en gaven dieren te eten bij zorgboerderij Fenna Heerd in Noordbroek. Ook hielpen ze met het opruimen van de schuren en het klaarzetten van de kerststal.