Dit is anders in de bus

Bussen van Qbuzz
Bussen van Qbuzz © Steven Radersma/RTV Noord
De nieuwe dienstregeling van Qbuzz is zondag ingegaan. Maar niet alleen de bustijden zijn gewijzigd. We zetten de veranderingen voor je op een rijtje.
Qliners vanuit Stad naar Emmen, Drachten, Assen en Stadskanaal mogen vanaf vandaag 100 kilometer per uur rijden. Dit was altijd 80 kilometer per uur.
Dit heeft wel als gevolg dat je verplicht een gordel moet dragen en staanplaatsen verleden tijd zijn. Is er geen zitplek meer, dan heb je pech en mag je niet mee.
Qbuzz probeert teleurstellingen de komende tijd te voorkomen door te monitoren hoe vol de bussen zitten. Op basis daarvan kunnen meer of minder bussen worden ingezet op een bepaalde lijn.

Pinnen

Wat ook is veranderd, is de betaalmethode van je kaartje. In de bus kun je alleen nog maar pinnen. Dit geldt uiteraard niet als je gebruik maakt van een ov-chipkaart. Daarmee check je nog gewoon in bij het instappen en uit bij het uitstappen.
De nieuwe dienstregeling is terug te lezen op de site van Qbuzz.

Andere wijzigingen:

- USB en wifi in de bus
- Achter instappen bij stadsbussen
- Klaptafels in Qliners
- Dubbele reisinformatieschermen
- Voorop de bus kun je zien hoe lang het nog duurt voordat de bus vertrekt
- Omroepinstallatie aan de buitenkant van de bus
Om duurzamer en vooral schoner te rijden heeft Qbuzz 164 nieuwe elektrische bussen aangeschaft. Onder andere alle stadsbussen zijn elektrisch.