Henk Grol pakt brons bij World Masters

Judoka Henk Grol heeft tijdens de World Masters in het Chinese Qingdao een bronzen medaille veroverd in de klasse boven 100 kilogram. Hij was in de partij om het brons te sterk voor de Braziliaanse topjudoka David Moura.

De 34-jarige oud-Veendammer begon goed aan het toernooi. Grol won zijn eerste partij op straffen van de Roemeen Vladut Simionescu en vervolgens met ippon van de Koreaan Sungmin Kim.

Harasawa

In de kwartfinale was de latere winnaar van het toernooi, Hisayoshi Harasawa uit Japan, met ippon te sterk voor Grol, waardoor hij verder moest in de herkansingen. Harasawa staat derde op de wereldranglijst en won dit jaar twee keer eerder van Grol.

Brons

In de herkansingspartij won Grol met waza-ari van de Israëliër Or Sasson. Vervolgens versloeg hij in de partij om het brons de nummer zes van de wereldranglijst, David Moura, met een prachtige ippon.

Roy Meyer

Grol zijn concurrent voor een plek op de Olympische Spelen volgend jaar in Tokio, Roy Meyer, ging na een verliespartij tegen diezelfde David Moura in de kwartfinale eveneens naar de herkansingen.

Daarin verloor hij met ippon van de andere latere bronzen medaille winnaar, Kokoro Kageura uit Japan.

Lees ook:

- Grol snel uitgeschakeld en ziet concurrent goud pakken
- Grol sluit laatste WK af met zevende plaats

Meer over dit onderwerp:
sport henkgrol QINGDAO
Deel dit artikel:

Recent nieuws