Treinpakketten voor minima in de Stadskerk

Niet iedereen heeft het even makkelijk zo rond de dure periode van kerst. Een groep vrijwilligers van de Stadskerk is zaterdag bezig met het samenstellen van treinpakketten voor kinderen waarvan de ouders het niet al te breed hebben.

Tunneltjes, treintjes, huisjes en stukjes spoor, het wordt allemaal uitgezocht en gecontroleerd in de Stadskerk in Groningen. 'Van alles wat je hier ziet kunnen we zo'n 12 pakketten samenstellen, maar er komt nog meer!', vertelt initiatiefnemer Gerben Schutter.

'Waar bestaat zo'n pakket uit?', vraagt Expeditie Grunnen-presentator Derk Bosscher aan
Schutter. 'Sowieso genoeg spoor om een baan van te maken, een treintje, een tunneltje dat soort werk.'

Staats Grave komt een treinpakket ophalen voor zijn zoon, 'Via de kledingbank had ik over het initiatief gehoord en mijn zoon houdt wel van treintjes. We gaan wel naar beurzen, maar hij heeft er zelf nog niet een treinbaan.'

Grave en andere ontvangers van de treinpakketten krijgen twee jaar garantie op het speelgoed. 'Mocht er iets kapot gaan, dan kunnen ze ons bereiken. Dan repareren wij dat kosteloos', vertelt Schutter.

Expeditie Grunnen

Het team van Expeditie toert vandaag, net als elk weekend onze provincie door, op zoek naar het weekendgevoel van de Groninger. Zaterdagavond kan je de hele uitzending zien, vanaf 18.00 uur op RTV Noord.

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad expeditiegrunnen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws