GIJS komt te laat op stoom tegen kampioen

Een spelmoment uit de wedstrijd tussen GIJS en Eindhoven Kemphanen
Een spelmoment uit de wedstrijd tussen GIJS en Eindhoven Kemphanen © Henk Elderman/RTV Noord
De ijshockeyers van GIJS hebben zaterdag met 8-2 verloren van Eindhoven Kemphanen. Op het ijs van Kardinge kregen de Groningers een lesje in effectiviteit.
'Ik denk dat er wel vijftig pucks net niet ingingen', vertelt reserve captain Romeo Stroosma. Dat aantal was wat overdreven, maar GIJS kreeg voldoende kansen om de regerend kampioen in de eerste divisie pijn te kunnen doen. 
Vooral in de tweede en derde periode werd de ene na de andere kans om zeep geholpen. In de eerste twintig minuten bleef GIJS aanvallend onder de maat en werd het telkens in de verdediging gedrukt. De 2-0 voorsprong voor Eindhoven was dan ook meer dan terecht.

Te laat

GIJS kwam pas op stoom bij een 4-0 achterstand. Dat was te laat om er nog een echte wedstrijd van te maken, maar de goalie van Eindhoven werd regelmatig gebruikt als schietschijf. Daarnaast had hij het geluk dat het vizier niet op scherp stond bij GIJS.
Na ruim acht minuten in de derde en laatste periode was het wel raak. De Duitser Kevin Zimbelmann liet een bomvol Kardinge juichen. Hij bracht de stand op 6-1. De tweede treffer kwam op naam van Chris van der Vossen.