Lopend Vuur: Schaf de VAR bij het voetbal maar weer af

De scheidsrechter trekt rood voor Zeefuik
De scheidsrechter trekt rood voor Zeefuik © Orange Pictures
De invoering van de videoscheidsrechter bij het voetballen moest de sport eerlijker maken en zorgen voor minder discussie. Het tegendeel lijkt waar: ieder weekend is er volop discussie over de rol en de beslissingen van de VAR.
Afgelopen weekend ontving Deyovaisio Zeefuik rood na ingrijpen van de VAR, de video assistant referee. Een beslissing die niet door iedereen begrepen werd. Ook de penalty van Feyenoord tegen PSV na hands van Viergever en een paar pittige overtredingen bij AZ - Ajax waarbij juist niet werd ingegrepen, waren voer voor discussie.
Bij sporten als hockey, volleybal, rugby en tennis werkt een videoscheidsrechter goed, maar bij voetbal lijkt het niet te lukken. En daarom:

Praat mee

Wil jij meepraten over ons Lopend Vuur? Deel je mening en toelichting op onze facebookpagina of laat ons telefonisch weten wat je vindt via 050-3188288.

Kerstkaarten

'De tijd van kerstkaarten versturen is voorbij' was vrijdag ons Lopend Vuur. Van de 7.403 stemmers was 59 procent het daarmee oneens, 41 procent was het eens.