Oman zet trainer Erwin Koeman op straat

Voetbaltrainer Erwin Koeman moet op zoek naar een nieuwe baan. De 58-jarige Koeman is ontslagen als bondscoach van Oman. De oud-international van Oranje werd in februari aangesteld als opvolger van Pim Verbeek.

In de kwalificatie voor het WK van 2022 in Qatar presteerde Koeman goed met Oman. Op het recente toernooi om de Golf Cup in Qatar vielen de resultaten echter tegen. De voetballers van Oman werden als titelverdedigers met vier punten uit drie wedstrijden uitgeschakeld in de groepsfase.

FC Groningen

Koeman, die zijn loopbaan als speler begon en eindigde in het shirt van FC Groningen, was eerder bondscoach van Hongarije en hoofdtrainer van onder meer RKC Waalwijk, Feyenoord en FC Utrecht. Vorig jaar was hij ook nog even hoofdcoach van Fenerbahçe, na het ontslag van Phillip Cocu.

Assistent

Koeman werkte enkele jaren als assistent van zijn jongere broer Ronald bij de Engelse clubs Southampton en Everton. Ronald Koeman is nu bondscoach van Oranje en zoekt een nieuwe assistent na het vertrek van Kees van Wonderen.

Lees ook:

- Definitief: Erwin Koeman aan de slag als bondscoach van Oman

Meer over dit onderwerp:
sport
Deel dit artikel:

Recent nieuws