Voor Elkaar: Sarina maakt heart pillows

Een kussentje in de vorm van een hart, dat je onder je arm kunt zetten als je een borstoperatie hebt gehad wegens borstkanker.

'Het verlicht de spanning en de schouder en zo heb je je operatiewond niet tegen je arm aan', legt Sarina Pasma uit Groningen uit. Zij naait deze kussentjes vrijwillig voor mensen die ze nodig hebben.

Zelf nodig

Pasma had zelf zo'n kussen nodig in 2016, vanwege een preventieve borstoperatie. 'Ik kon er zelf niet eentje maken omdat ik operatiewonden had en dus ben ik gaan googelen en vond ik deze. Toen ik thuiskwam, dacht ik: dit kan ik ook wel maken.'

Gratis

Pasma heeft contact gezocht met de vrouw die haar kussentje had gemaakt en die kon wel wat hulp gebruiken. Nu schenkt Pasma zelf kussentjes aan bijvoorbeeld patiënten van het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda. 'Ze zijn gratis, dus je hoeft echt geen geld uit te geven aan zo'n kussen', benadrukt Pasma.

Voor meer informatie over een heart pillow kun je mailen naar Sarina.

Ook voor mannen

De kussentjes zijn er overigens niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen die een borstoperatie hebben gehad wegens kanker. 'Ik maak ook stoere kussentjes, bijvoorbeeld in het zwart', besluit Pasma.

Meer over dit onderwerp:
voor_elkaar GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws