Jimmy's Oldambt is zijn subsidie kwijt

De aandachtstrekker voor Jimmy's kwam voor niks
De aandachtstrekker voor Jimmy's kwam voor niks © RTV Noord/Marco Grimmon
Jongerencentrum Jimmy's in Winschoten hoeft definitief niet meer te rekenen op een jaarlijkse subsidie van 69.000 euro.
Een trekker voor de deur van de raadszaal en een motie van de SP konden daar maandagavond niks aan veranderen.

Vechten tegen de bierkaai

Het leek op voorhand al vechten tegen de bierkaai. Begin november ging een merendeel van politiek Oldambt akkoord met de bezuiniging. Dat betekent dat de jaarlijkse subsidie van 69.000 niet meer wordt toegekend.
Volgens Jimmy's komen dagelijks zo'n twintig jongeren over de vloer. De organisatie claimt jaarlijks zo'n zevenhonderd jongeren te bereiken.

Acties

Om hun actie wat kracht bij te zetten, hadden de jongeren maandagavond de hulp van een boer ingeschakeld. Hij parkeerde zijn trekker voor de raadszaal. Op die manier hadden de jongeren hun 'aandachtstrekker' te pakken. Een van hen is de zeventienjarige Lucas Mulder.
Hij over de actie: 'Een trekker is groot dus het zorgt voor aandacht. Wij hopen dat het helpt.'
Het is niet de eerste actie van de jongeren. Maar hun emotionele woorden tijdens een raadsvergadering, ludieke acties op het Marktplein in Winschoten en deze 'aandachtstrekker' veranderen niets aan de financiële status van de gemeente Oldambt.

Miljoenen bezuinigen

Oldambt moet voor miljoenen bezuinigingen. Wethouder Bard Boon gaf eerder al aan dat er geen geld meer is: 'Ik kan geen slecht woord verzinnen over Jimmy's, ik kan alleen echt geen financiering vinden.'
Boon stelde in november al voor om het concept van Jimmy's onder te brengen bij Stichting Welzijn Oldambt. Maandagavond zei hij toe zich maximaal in te zetten om dat voor elkaar te krijgen.