Benzinetank leeggehaald op P+R Meerstad: 'Raar'

Het gat in de tankdop (links) en de lakschade op de auto
Het gat in de tankdop (links) en de lakschade op de auto © Kirsten Aanraad
'Raar', dacht Kirsten Aanraad afgelopen vrijdagavond toen ze na een kerstborrel in haar auto stapte. Het lampje van de benzinetank brandde, terwijl ze minder dan een week eerder nog getankt had. Hij bleek grotendeels leeggehaald door een benzinedief.
Dat gebeurde op P+R Meerstad, bij de stad Groningen. Aanraad slaagde er nog wel in met het laatste beetje benzine thuis te komen, de volgende dag nam ze de schade op.

'Spannende P+R'

'Er was een gat geboord bij de sleutel van de tankdop. En er zitten lakkrassen op, alsof er een soort klauw op gezeten heeft', vertelt ze. 'Het blijkt dus wel een spannende P+R te zijn, 's avonds en 's nachts. Dat wist ik nog niet.'
Ze heeft afgelopen weekend digitaal aangifte gedaan bij de politie. Een woordvoerder van de politie zegt dat niet is na te gaan hoe vaak benzinediefstal voorkomt.

Schade

Hoe groot de schade is, weet Aanraad nog niet precies. 'Er zat nog voor ongeveer vijftig euro benzine in, de schade aan de tankdop is ongeveer honderd euro. Hoe hoog de schade aan de lak is, hangt af van wat het autoschadebedrijf zegt. Gelukkig ben ik er goed voor verzekerd.'
Ben jij recent ook slachtoffer geworden van brandstofdieven op P+R locaties of elders in de provincie? Laat het ons weten via redactie@rtvnoord.nl.