Oud-wethouder en sportbestuurder Cornelis Sluiter overleden

Cornelis Sluiter
Cornelis Sluiter © Henk Bakker (bewerkt door RTV Noord)
Cornelis Sluiter is afgelopen week op 73-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Groningen.
Rasbestuurder Sluiter was in de jaren negentig van de vorige eeuw lange tijd namens de VVD wethouder van de toenmalige gemeente Scheemda. Ook was hij partijvoorzitter van de Scheemder liberalen.
Sluiter was in Scheemda werkzaam als procuratiehouder en directeur bij Steenhuis Sloopwerken.

Sportbestuurderd

Als sportbestuurder genoot hij ook grote bekendheid. Onder zijn voorzitterschap werd de Scheemder tafeltennisvereniging Reflex in 1994 kampioen van Nederland.
Coach van Reflex in de gloriejaren was Henk Bakker. Bakker herinnert zich Sluiter als een warm mens. Als collega van Sluiter bij het sloopbedrijf Steenhuis haalde hij hem binnen bij de tafeltennisclub.
'Cornelis was een heel goed bestuurder en wist de juiste wegen te bewandelen als het op sponsoren aankwam. Zo konden wij Europacupwedstrijden spelen in bijvoorbeeld Moskou en Boedapest.'

Tafeltennisbond

In die tijd was Sluiter ook voorzitter van de door conflicten geplaagde Nederlandse Tafeltennisbond (NTTB).
'De tafeltennisbond had al snel de kwaliteiten van Sluiter in de gaten en vroeg hem voorzitter te worden', weet Bakker. Sluiter was ook de bedenker van de Top12, een toernooi voor de beste tafeltennissers en tafeltennissters van Nederland.
Tafeltennisicoon Bettine Vriesekoop kwam daarvoor met de trein naar Scheemda. Vriesekoop pakte meteen de eerste trein terug toen ze in de sporthal haar voormalige coach Gerard Bakker (geen familie van Henk -red) ontdekte.
Vriesekoop brak destijds met Bakker omdat ze zijn volgens haar harde regime en vernederingen niet meer aankon.

Voetbal en biljart

Sluiter was ook enige tijd voorzitter van voetbalclub SC Scheemda en hij was veertien jaar voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Rabobank Zuid-Oost Groningen.
Sluiter's grote hobby was biljarten. Hij stond in noordelijke biljartkringen bekend als een verdienstelijk driebander.
Donderdag wordt hij in besloten kring in Groningen gecremeerd.