Appingedam verplaatst deel natuurgebied voor nieuwe school

Locatie van de tijdelijke huisvesting van primair onderwijs in Appingedam
Locatie van de tijdelijke huisvesting van primair onderwijs in Appingedam © Gemeente Appingedam
Bij de Olingermeeden in Appingedam wordt een deel van het bos gekapt voor de bouw van een nieuw kindcentrum. Het natuurgebied komt terug op het Eendrachtterrein, even verderop.
Voor de bouw van de RENN4-school moet de weg deels worden verlegd. Daarom gaat 0,7 hectare bos tegen de vlakte.

Dagelijks ommetje blijft mogelijk

Wethouder Lea van der Tuin (CDA) van de gemeente Appingedam wil omwonenden geruststellen, want een deel van het bos blijft nog staan. 'Daardoor blijft het dagelijkse ommetje langs de rand van de Groeve nog altijd mogelijk', laat zij weten.
Het nieuwe stukje bos komt aan de zuidkant van het Eendrachtterrein, waar vroeger een strokartonfabriek zat.