Helperzoomtunnel gaat op 3 april open

De Helperzoomtunnel in Stad gaat op 3 april volgend jaar open. Het was al bekend dat de opening in het voorjaar zou zijn, nu heeft aannemer Combinatie Herepoort de precieze datum bekendgemaakt.

Het werk aan de tunnel was een jaar vertraagd door onverwachte problemen met de ondergrond. Daardoor ging het plaatsen van de tunnelbak vorig jaar op het laatste moment niet door. In augustus van dit jaar lukte het alsnog.

Esperantokruising

Als de tunnel open is voor het verkeer, komt er ook een einde aan de verkeersproblemen bij de Esperantokruising, de meest onoverzichtelijke kruising van de stad. De kruising wordt dan gesloten.

Winterweer

De aannemer gaat ervan uit dat er nu geen vertraging meer optreedt. 'Het is even afwachten wat de winterperiode gaat doen', zegt Bert Kramer van Combinatie Herepoort. 'Als het een heel strenge winter wordt, kan dat mogelijk nog wat problemen opleveren bij de afwerking van de tunnel. Maar we gaan ervan uit dat 3 april gewoon gaat lukken.'

Wat moet er nog gebeuren?

De wanden in de tunnel moeten nog afgewerkt worden, zegt Kramer. 'Dat is nu nog gewoon kaal beton. Het moet een mooie aankleding krijgen. De op- en afritten naar de tunnel moeten ook nog aangelegd worden. En er moet bijvoorbeeld ook nog beplanting neergezet worden.'

Wie mogen erdoor?

De Helperzoomtunnel is toegankelijk voor al het verkeer - auto's, bussen, fietsers en voetgangers - maar niet voor vrachtverkeer.

Lees ook:

Timelapse: Zo schoof de Helperzoomtunnel op zijn plek
- Alles over de zuidelijke ringweg: de files, werkzaamheden en veranderingen

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad zuidelijke_ringweg GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws