De Oude Bieb in Lewenborg schittert in docuserie VPRO

Kringloopwinkel en sociale huiskamer De Oude Bieb in de stad-Groninger wijk Lewenborg is komende maandag te zien in de VPRO-docuserie 'De kracht van de kringloopwinkel'.
In de serie gaat regisseur Frank Wierink op zoek naar de verhalen van de vrijwilligers achter diverse kringloopwinkels in ons land.
De Oude Bieb is, naast een kringloopwinkel, ook een ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Er werken rond de 40 vrijwilligers, die zichzelf kunnen ontwikkelen door middel van workshops en cursussen.

Crowdfundingsactie

Helaas is er ook droevig nieuws. De buurthuiskamer moet juli volgend jaar noodgedwongen verhuizen, omdat het pand wordt gesloopt. Op die plek verrijst dan een appartementencomplex.
De Oude Bieb is daarom nu een crowdfundingsactie gestart. 'Met een zak geld gaan er deuren voor ons open', valt te lezen op de website.
De mededeling op de website.

5-jarig bestaan

In maart van dit jaar werd het vijfjarig bestaan van De Oude Bieb gevierd. 'We hadden gedacht en gehoopt dat het een succes zou worden en dat is het ook. Steeds meer mensen weten ons te vinden', zei bestuurslid Daan Wiers destijds.
De afleveringen waarin De Oude Bieb te zien is, worden uitgezonden op donderdag 26 en vrijdag 27 december om 21.10 uur op NPO2.