Huurdersfront Bedum gooit de handdoek in de ring

Het manifest bij de oprichting
Het manifest bij de oprichting © Jeroen Berkenbosch/RTV Noord
Team Huurdersfront, die de belangen behartigde van huurders van woningcorporatie Wierden en Borgen, heeft de strijd gestaakt.
Anderhalf jaar lang nam het Huurdersfront op voor de huurders van de gemeente Het Hogeland om de problemen met de woningcorporatie op te lossen.

Manifest

Aanleiding voor het oprichten van Huurdersfront was destijds de aanpak van aardbevingsrisico bij tweehonderd woningen in Bedum. De helft daarvan moet worden gesloopt en opnieuw gebouwd. De andere helft alleen gemoderniseerd, maar volgens Huurdersfront kan Wierden en Borgen niet duidelijk maken waarom ze toch veilig zijn.
Bij oprichting werd een manifest opgesteld waarin Huurdersfront het volgende wilde: Een gezonde en veilige woning, inspraakrehct met betrekking tot het gehuurde, gelijke behandeling voor elke huurder, eerlijke informatie, tijdig en transparant en geen huurverhoging na woningverbetering.
Nu komt het Huurdersfront tot de conclusie dat zij net als de huurdersverenigingen niets aan de situatie kunnen veranderen.

Opgeheven hoofd

'Het ontbreekt onze vrijwilligersorganisatie simpelweg aan geld en middelen om de huurders van degelijke hulp te voorzien. Het team Huurdersfront heeft unaniem besloten om het voor gezien te houden.'
Het Huurdersfront laat in een verklaring verder weten dat ze met opgeheven hoofd de handdoek in de ring gooien.