Voor Elkaar: Gea runt de weggeefwinkel met liefde

Gea Topelen Wilken runt samen met haar man een weggeefwinkel
Gea Topelen Wilken runt samen met haar man een weggeefwinkel © Elwin Baas/RTV Noord
Tot kerst staat RTV Noord in het teken van de actie Voor Elkaar, waarbij Groningers die zich belangeloos inzetten voor een ander in het zonnetje worden gezet.
Vrijdag stond ochtendverslaggever Elwin Baas met een bloemetje bij de weggeefwinkel van Gea Topelen Wilkens. Aritha Westendorp wil Gea graag een bloemetje geven. 'Gea doet het allemaal met zo veel liefde.'  
Aritha: 'Het bloemetje is ook voor haar man, want ze doen het met z'n tweeën. Eerst bij hun thuis en nu hier.' De winkel heeft, sinds de opening in april, al duizend vaste klanten. 

'Bedankt trut'

'Ik weet nu al wat ze gaat zeggen',  lacht Aritha. 'Alsjeblieft trut.' Gea reageert gevat. 'Bedankt trut.' De uitreiking gaat gepaard met een zoen. 
Ik heb het zelf heel moeilijk gehad
Gea Topelen Wilkens - runt weggeefwinkel
'Geweldig, maar niet nodig',  is de eerste reactie van Gea. 'Ik doe het met heel veel liefde. Ik weet niet wat ik zeggen moet, ben er zo blij mee.'

Weggeefwinkel

Gea en haar man runnen samen de weggeefwinkel. 'Ik heb het zelf heel moeilijk gehad en ik vond het vreselijk om anderen om hulp te vragen. Nu gaat het beter en wil ik heel graag iemand die het nu moeilijk heeft helpen',  vertelt Gea.
In de weggeefwinkel is van alles te vinden. Van speelgoed tot wasmachines. 'Alles, maar dan ook alles wat een mens nodig heeft om te leven.'
Gea vindt dat iedereen in haar winkel moet komen. 'Maar voor de mensen die het geld wel hebben staat er een hele mooie vrijwillige donatiepot op tafel, als ze daar iets in willen doen dan mag dat', aldus Gea.