Dit zijn de drie genomineerden voor Groninger van het Jaar 2019

De kandidaten voor 'Groninger van het Jaar 2019' zijn bekend. Het publiek van RTV Noord heeft gekozen voor Appie Wijma, Dennie Jager en Lois Abbingh.

Appie Wijma

Vanuit het hele land trok het initiatief van Appie Wijma belangstelling: een camping voor minima, die gratis vakantie konden vieren in Opende. 'Ik heb een zwak voor mensen die het wat minder hebben, die verdriet hebben, die het niet redden. Daar kan ik niet tegen, en daar probeer ik wat voor te doen.'

Dennie Jager

Bij een ongeluk liep Dennie Jager enkele jaren geleden een dwarslaesie op. Maar hij moest en zou weer gaan lopen en dankzij een exoskelet lukte dat ook. Met zijn stichting Walk On wil hij er nu voor zorgen dat het als medisch hulpmiddel in Nederland erkend wordt.

Lois Abbingh

Handbalster Lois Abbingh schreef eerder deze maand sportgeschiedenis door Nederland met een rake bal in de slotseconden van de WK-finale tegen Spanje de wereldtitel te bezorgen. Een primeur, want Oranje won nog nooit goud bij het WK.

Kijkers, luisteraars en online lezers bepalen

De kandidaten gaan nu de eindronde in, waarin er op het drietal kan worden gestemd. Op vrijdag 27 december maken we live op radio en televisie de winnaar van de verkiezing bekend.

Stemmen

Wil je stemmen op één van de kandidaten? Doe dat dan hier. Je kunt per ip-adres één keer per dag stemmen. Stemmen kan vanaf vandaag tot en met 27 december, 18:00 uur.

De nominatieronde van afgelopen week leverde 3500 nominaties op. De meest uiteenlopende mensen werden genomineerd, van geroemde familieleden tot gewaardeerde buren, van bekend tot onbekend.

Vorig jaar kwamen er uiteindelijk ruim 15.000 stemmen binnen voor de Groninger van het Jaar 2018. Pieter Smit won die verkiezing postuum.

Meer over dit onderwerp:
gvhj GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws