FC Groningen gaat door goals Sierhuis met goed gevoel richting feestdagen

FC Groningen heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een 2-0 overwinning tegen FC Emmen. Grote man aan de kant van de thuisploeg was spits Kaj Sierhuis die in de tweede helft beide treffers voor zijn rekening nam.

Emmen eindigde het duel met tien man na een rode kaart, twee keer geel, voor centrale verdediger Michaël Heylen. Na een uiterst zwakke eerste helft van beide ploegen, met als enige hoogtepuntje een schot van Hrustic op de lat, kwam het duel vlak na rust tot leven. In de 47e minuut werd de score opengebroken.

Schuiver Sierhuis

Asoro gaf een voorzet op maat. Sierhuis kwam met een slimme loopactie precies op het goede moment voor zijn man bij de eerste paal en tikte simpel binnen. Emmen speelde erg slecht, maar richtte zich na de tegentreffer een beetje op zonder iets af te dwingen.

Duel op slot

Twintig minuten voor tijd gooide de thuisploeg het duel op slot en opnieuw was Sierhuis de gevierde man. Ajdin Hrustic draaide een vrije trap gevaarlijk in het strafschopgebied waarna de huurling van Ajax de bal achter de opnieuw verslagen Telgenkamp kopte.

Wissel Sierhuis

Sierhuis werd een kwartier voor tijd door coach Danny Buijs naar de kant gehaald. Zijn vervanger was Romano Postema. De gasten probeerden in de slotfase nog een offensief te ontketenen wat niet van de grond kwam en moesten nog de rode kaart van Heylen incasseren.

Uitcomplex

Emmen liet opnieuw zien dat het uitcomplex wel degelijk invloed heeft. De ploeg van coach Dick Lukkien liet niets noemenswaardigs zien en zal in de tweede seizoenshelft ook buitenshuis punten moeten gaan pakken om lijfsbehoud veilig te stellen.

Tiende

FC Groningen gaat de winterstop in op de tiende plek in de Eredivisie met 25 punten uit achttien wedstrijden. De ploeg van coach Danny Buijs hervat de competitie op zaterdag 18 januari 2020 met de uitwedstrijd in Enschede tegen FC Twente.

Lees ook:

- FC Groningen - FC Emmen: wie was de beste FC'er?

Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws