Serious Request arriveert in Groningen: bijna anderhalf miljoen euro opgehaald

Ze zijn gearriveerd, de zes 3FM-dj's van Serious Request: The Lifeline. Vanavond even na 21:00 uur zetten ze voet op de Ossenmarkt in Stad.
Daar maakten de zes - Mark van der Molen, Jorien Renkema, Frank van der Lende, Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman - de opbrengst voor hun goede doel (slachtoffer mensenhandel) bekend: in totaal werd een bedrag van 1.418.513 euro opgehaald.

24/7 op pad

De 3FM-dj's waren op 18 december begonnen met wandelen vanuit het Zeeuwse Goes. De zes dj's wisselden elkaar af, zodat er 24/7 een team op pad was. Iedere etappe duurde zes uur. Op vaste tijden waren er 'Chequepoints'. Ondertussen werd er de klok rond radio gemaakt.
Er kon door luisteraars op verschillende zaken geboden. Bijvoorbeeld op een compleet avondje uit naar Lazarus in het Martiniplaza, inclusief eten, drinken en een backstage tour.
Ook burgemeester Koen Schuiling heette de radiomakers dinsdagavond om 20:45 uur welkom in zijn stad. 'We zijn er trots op dat jullie Groningen als eindpunt van jullie tour hebben gekozen', zei Schuiling, voor hij twee munten in een collectebus duwde.

Afsluitend feest

Op de Ossenmarkt vond het afsluitende feest plaats, met optredens van Naaz, Merol, Blanks, Roxeanne Hazes en Snelle.
Overigens werd dinsdagavond bekend dat De Warmste Week, de Vlaamse variant van Serious Request, een recordbedrag van maar liefst 17.518.153 euro heeft opgeleverd.