Appie Wijma is Groninger van het Jaar 2019, 'ik vond het al zo'n drukte voor plek 3'

Appie Wijma is verkozen tot Groninger van het Jaar 2019. De oprichter van de minimacamping in Opende kreeg in onze verkiezing 70 procent van de stemmen.

Daarmee liet Wijma de andere twee genomineerden ruim achter zich.

Dennie Jager kon als nummer twee rekenen op 17 procent van de stemmen, gevolgd door handbalster Lois Abbingh (13 procent).

Deze drie finalisten bleven over na de nominatieronde van vorige week. Sinds afgelopen maandag kon er op ze gestemd worden. Dat deden in totaal 12.300 mensen.

Afbeelding

Landelijk bekend

Dat Appie Wijma er met de hoofdprijs vandoor gaat, komt niet als een verrassing. Vanuit het hele land trok zijn minimacamping in Opende belangstelling. Mensen die het niet al te breed hebben konden hier gratis vakantie vieren.

'Ik heb een zwak voor mensen die het wat minder hebben, die verdriet hebben, die het niet redden. Daar kan ik niet tegen, en daar probeer ik wat voor te doen', zei Wijma daar eerder over.

Drukte

Bij het uitreiken van de prijs is Wijma blij: 'Ik vind het geweldig. Ik vond al het zo druk voor een derde plek', laat Wijma lachend weten. Helemaal als een verrassing komt het niet voor Wijma. 'Mijn broer zou in de uitzending zitten als ik niet zou winnen en die was dus niet in de uitzending dus moest ik wel winnen.'

Opvolger Pieter Smit

Met zijn uitverkiezing is Wijma de opvolger van Pieter Smit, die de verkiezing vorig jaar postuum won.

Lees ook:

- Dit zijn de drie genomineerden voor Groninger van het Jaar 2019
- Einde seizoen minimacamping: 'Het was fantastisch'
- Appie Wijma roept premier op: 'Mark Rutte, kom bij ons kamperen'

Meer over dit onderwerp:
gvhj GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws