Velema mist podium op 1000 meter, 'maar ik zit er wel dicht bij'

Lennart Velema eerder dit seizoen
Lennart Velema eerder dit seizoen © ANP
Stadjer Lennart Velema is op de NK afstanden vierde geworden op de 1000 meter. Hij finishte met 1:09.23 bijna een seconde achter winnaar Thomas Krol.
Het podium werd gecompleteerd door Kai Verbij en oud-Groninger Dai Dai Ntab. Plek vier was eerst voor Hein Otterspeer, maar die werd gediskwalificeerd omdat hij door de blokken reed. Velema steeg daarom van plek vijf naar vier.
Velema was wel tevreden over zijn race. 'Was graag derde geworden, maar ik had teveel moeite om de rondjes vol te houden', analyseert hij achteraf.

De goede lijn voortzetten

Hij zegt in de toekomst zijn best te gaan doen om wel bij de ereplaatsen te kunnen eindigen. 'Het gat naar het podium is maar heel klein, ik zit er wel dicht bij.' Velema zegt het gat te willen slechten door goed te trainen en de lijn die hij heeft ingezet op voort te zetten.
Met zijn vierde plek heeft Velema zich ook niet geplaatst voor het WK afstanden op de 1000 meter. Onbekend is nog wie er wel naartoe gaan, omdat Kjeld Nuis een aanwijsplek heeft en dit weekend niet in actie kwam vanwege ziekte.