Centrum Veilig Wonen is niet meer, Nationaal Coördinator breidt uit

Het voormalige CVW-pand in Appingedam
Het voormalige CVW-pand in Appingedam © Mario Miskovic/RTV Noord
De vlaggen hangen niet meer in de mast, de parkeerplaats is vrijwel leeg en de website is uit de lucht. Het Centrum Veilig Wonen (CVW) is met ingang van het nieuwe jaar opgehouden te bestaan.
In Appingedam brandt nog wel licht in het gebouw. Bijna twintig auto's die op de parkeerplaats staan, verraden de aanwezigheid van een aantal medewerkers. Zij zitten binnen nog te werken aan de laatste zaken voor de beëindiging van het bedrijf.
De website van het CVW bestaat nog wel, maar op de internetpagina staat dat het bedrijf al haar activiteiten heeft beëindigd op oudjaarsdag.

NCG groeit

De versterkingsoperatie in het aardbevingsgebied is sinds nieuwjaarsdag volledig ondergebracht bij de Nationaal Coördinator Groningen (NCG).
De Nationaal Coördinator Groningen breidt ondertussen steeds verder uit. Met het overgaan van alle versterkingszaken naar de NCG heeft die organisatie meer personeel nodig. Op het moment van schrijven staan er liefst 62 vacatures open.

140 medewerkers

Daarnaast zijn er zo'n 140 medewerkers overgegaan van het Centrum Veilig Wonen naar de Nationaal Coördinator Groningen. Een groot deel van de bewonersbegeleiders die voor het CVW werkten, werken nu voor de NCG.
Een woordvoerder van de NCG geeft aan dat de helft van hen een aanstelling heeft gekregen en dat bij de andere helft de externe inhuur is overgenomen van het CVW.

Introductieprogramma

'Het is gelukt om alles over te hevelen van CVW naar NCG', zegt een woordvoerder. 'Volgende week staat er een introductieprogramma klaar voor alle nieuwe collega's die we verwelkomen en ook voor de medewerkers die reeds werken bij NCG om hun mee te nemen door de nieuwe organisatie.'