Man (27) schiet op politie in Paterswolde (update)

Politieonderzoek in de straat
Politieonderzoek in de straat © ProNews
Op de Hayo Hindriksweg in Paterswolde heeft een 27-jarige man in de nacht van donderdag op vrijdag meerdere keren de politie beschoten.
De politie werd rond kwart over drie opgeroepen in verband met een mogelijke mishandeling van een vrouw. Ook zou zij opgesloten zitten.

Schietpartij

'We kregen een melding van huiselijk geweld', zegt politiewoordvoerder Paul Heidanus. 'Toen de collega's hier kwamen, werden ze al snel vanuit een steeg naast het huis beschoten.'
Daarop schoot de politie terug. Er is daarbij niemand gewond geraakt. Of de man ook met scherp schoot, moet blijken uit onderzoek.

Twee arrestaties

De man kon even later in een tuin in de buurt worden opgespoord. Hij is opgepakt.
Ook werd in de omgeving een vuurwapen gevonden. Behalve de man werd ook de vrouw gearresteerd. 'Omdat er sprake is van vuurwapens, wordt ook zij verhoord', zegt Heidanus.
De politie doet sporenonderzoek in en rond de woning. Dit moet helpen om de toedracht van het schietincident vast te stellen.

'Hier klopt iets niet'

'Ik zag allemaal lichten van zaklantaarns in de straat en dacht: hier klopt iets niet', zegt een buurvrouw. 'Van de schietpartij heb ik niks gehoord. Hier gebeurt eigenlijk nooit wat. Maar nu dan toch.'
Dit bericht is aangevuld met quotes van de politie en een omwonende