Verdachte schietpartij Paterswolde zit langer vast; huis wordt dichtgetimmerd

De straat was deels afgezet in de uren na de schietpartij
De straat was deels afgezet in de uren na de schietpartij © ProNews
De man die donderdagnacht politieagenten beschoot in Paterswolde, blijft twee weker langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris van de rechtbank besloten. Het huis van de verdachte aan de Hayo Hindriksweg wordt voor een half jaar gesloten.
Die nacht werd de politie opgeroepen omdat er mogelijk een vrouw werd mishandeld in de woning. Agenten werden vervolgens vanuit een steeg beschoten. De politie schoot terug. De 27-jarige verdachte werd even verderop aangehouden. Niemand raakte gewond.

Drugspand

De gemeente heeft besloten het huis voor een half jaar te sluiten, omdat er harddrugs werd gemaakt en verkocht. Binnen zijn voorwerpen, stoffen en betaalmiddelen gevonden die verband houden met drugshandel. De ramen en deuren worden dichtgetimmerd. Na een half jaar moeten er andere huurders in de woning komen.
De man zit in beperking en praat dus alleen met de politie en met zijn advocaat. Ook de vrouw die zou zijn mishandeld werd die nacht opgepakt vanwege wapenbezit. Zij is weer vrijgelaten. Ze blijft wel verdachte.