Jonge helden voorkomen grote brand in Kiel-Windeweer

Daan (l) en Sil
Daan (l) en Sil © Ineke Kemper/RTV Drenthe
De 14-jarige Daan Hovingh en de 13-jarige Sil van der Ploeg uit Zuidlaarderveen zijn inmiddels weer bijgekomen van hun avontuur. Ze voorkwamen dat een schuur in Kiel-Windeweer in rook opging.
Zondagmiddag gingen de jongens uit verveling een stukje fietsen. Bij een schuur aan de Vossenburg zagen ze ineens rook uit het dak komen.
'We hebben even gewacht maar toen we vlammen zagen, hebben we 112 gebeld', vertelt Daan aan RTV Drenthe. Sil vult aan: 'Het duurde vijf minuten voordat de brandweer kwam, maar omdat wij steeds meer vlammen zagen, waren we wel een beetje in paniek.'
Foto: Dennie Gaasendam

Dikke knuffel

De brand woedde in een werkplaats. Door het snelle optreden van de jongens kon erger worden voorkomen. 'Een stacaravan en het woonhuis staan op een paar meter van de schuur. Als we vijf minuten later hadden gebeld was het waarschijnlijk overgeslagen', vertellen de jongens.
Na afloop maakten Daan en Sil kennis met de eigenaresse van het pand. 'Toen ze hoorde dat wij degenen waren die de brandweer hadden gebeld, gaf ze ons meteen een dikke knuffel.'
De twee stoere vrienden hebben redelijk geslapen na hun grote avontuur. Daan had mazzel, hij had nog een dagje vakantie. Sil werd op school al herkend als held.