Houthandel Gadero op overnamepad in Duitsland

De online houthandel Gadero in Groningen neemt Q&S Gartendeco uit het Duitse Meppen over. Zowel de online activiteiten in Nederland en Duitsland als de showroom, net over de grens, komen in handen van Gadero.

Ondernemer Henk Jan Bijmolt is met Gadero al langer actief op de Duitse markt. De overname van Q&S ziet Bijmolt als een logische stap. 'Ik geloof in Bricks en Clicks', zegt hij.

'Wij wilden graag een fysieke locatie in Duitsland.' Volgens Bijmolt is de showroom van Q&S een begrip in Meppen en omgeving en ook in Noord Nederland.

Onder de vlag van Gadero

Het Duitse bedrijf had wel webshops, maar had niet sterk de focus op online verkopen. Bijmolt wil de Q&S webshops juist inzetten voor de expansie van de online verkopen. Ze zullen onder de naam van Gadero verder gaan.

Blokhutten en veranda's

Q&S Gartendeco verkoopt vooral blokhutten en veranda's. Het bedrijf werd twintig jaar geleden opgezet door twee Nederlandse ondernemers, die kortgeleden hun bedrijf verkochten. De huidige eigenaar doet nu op zijn beurt Q&S over aan Gadero.

Uitlachen

Gadero-oprichter Henk Jan Bijmolt begon zo'n tien jaar geleden met weinig meer dan een computer en een telefoon, met de online verkoop van hout voor klussers. Ook zette Gadero vol in op haar YouTube-kanaal, waar ze klustips geeft.

Een instructievideo van Gadero, met 75.000 kijkers op Youtube

De startup groeide razendsnel en boekte in 2018 een omzet van vijftien miljoen euro en had toen al zo'n veertig mensen op de loonlijst.

'Toen ik begon lachten mensen me uit en riepen dat het nooit wat zou worden', zei hij in 2018 tegen NoordZaken. 'Ik dacht daar anders over en heb volgehouden.'

De webwinkel is de laatste paar jaar telkens terug te vinden in lijstjes als de Deloitte Fast 50 en de FD Gazellen Award.

Afbeelding
Henk Jan Bijmolt (links) met zijn FD Gazellen Award voor snelgroeiende bedrijven (Foto: Jeroen Berkenbosch/ RTV Noord)

Lees ook:

- Easytoys wint grootste Gouden Gazelle, Gadero derde (2019)
- 'Als je vier jaar sterke groei laat zien heb je het wel in de vingers' (2018)

Meer over dit onderwerp:
Startups Ondernemers NoordZaken economie GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws