Lopend Vuur: Als benzine nog duurder wordt, dan ga ik minder rijden

Een Nederlander tankt bij een Duits tankstation
Een Nederlander tankt bij een Duits tankstation © Jos Schuurman/FPS
De benzineprijs stijgt weer. Volgens cijfers van United Consumers was een liter benzine of diesel in vijf jaar tijd niet zo duur als in 2019.
Voor een liter benzine betaalde je afgelopen jaar gemiddeld 1,76 euro. Dat is ongeveer 11 cent meer dan in 2015. Voor diesel betaalde je 1,45 euro per liter, zo'n 15 cent meer. 
De verhoging wordt deels verklaard door accijnsverhogingen. Ook de internationale handel in ruwe olie speelt een rol. Door de huidige onrust in het Midden-Oosten stijgt de benzineprijs nog verder.
RTV Drenthe zocht uit of het loont om in Duitsland te gaan tanken. Dat loont uiteraard vooral als je in de buurt van de grens woont. Op een volle tank van 40 liter kan het meer dan 11 euro schelen. Daar kun je al gauw 100 kilometer van reizen.
Benzine en diesel zijn dus duur en de prijs stijgt. Verandert daardoor jouw rij- en reisgedrag?
Ons Lopend Vuur: 

Praat mee

Wil jij meepraten over ons Lopend Vuur? Deel je mening en toelichting op onze Facebookpagina of laat ons telefonisch weten wat je vindt via 050-3188288.

Vuurwerk

'Vuurwerk is een traditie die moet veranderen' was dinsdag ons Lopend Vuur. Van de 6.334 stemmers was 76 procent het daarmee eens, 24 procent oneens.