'AEK Athene meldt zich voor Samir Memisevic'

Samir Memisevic aan de bal
Samir Memisevic aan de bal © Orange Pictures
AEK Athene heeft zich bij FC Groningen gemeld voor Samir Memisevic. Dat melden bronnen rond de Bosnische verdediger aan RTV Noord. De Griekse topclub zou hem voor een half jaar willen huren en hem na dit seizoen definitief willen overnemen.
Vanwege financiële problemen mag AEK Athene pas na het lopende seizoen spelers kopen.

Interesse

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen zegt echter dat de Grieken zich niet officieel bij de club hebben gemeld, maar wel dat de zaakwaarnemer van Memisevic heeft gezegd dat er interesse is. 'Zolang er geen officieel bod is, kan ik eigenlijk ook niet echt ergens op reageren.'

Gelimiteerde transfersom

Memisevic zijn contract loopt na volgend seizoen af en bevat een gelimiteerde transfersom van nog geen miljoen euro. Die heeft hij bedongen toen hij vorige winter zijn contract verlengde. De verdediger is vanwege ziekte niet mee op trainingskamp van FC Groningen.

Benschop

Fledderus verwacht ook de komende dagen uitsluitsel te kunnen geven over aanvaller Charlison Benschop. Ook hij is niet mee op trainingskamp.
'Er is inderdaad serieuze interesse. Daar zal in de komende dagen meer duidelijkheid over komen. Er is niet helemaal uitgekomen wat we vooraf hoopten. Maar mocht hij blijven, dan gaan we uiteraard in volle vertrouwen met elkaar door.'
Fledderus verwacht verder geen inkomende transfers, ook niet als spelers eventueel vertrekken.