Verdachte jerrycan in trein, station Leeuwarden na ontruiming weer vrijgegeven (update)

Station Leeuwarden is volledig ontruimd
Station Leeuwarden is volledig ontruimd © ProNews
Station Leeuwarden is donderdag ontruimd geweest omdat in een lege trein een verdachte jerrycan met een onbekende vloeistof is aangetroffen.
De politie heeft een 68-jarige man uit Stavoren aangehouden voor mogelijke betrokkenheid. Hij wordt verhoord.

Onderzoek EOD

Omdat de politie onvoldoende kon inschatten wat het explosiegevaar van de jerrycan was, deed de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) onderzoek.
De politie had vanwege de veiligheid het volledige stationsgebied afgesloten om onderzoek te doen.Het station werd tegen half vier donderdagmiddag weer vrijgegeven.

Treinverkeer stilgelegd

Het treinverkeer tussen Groningen en Leeuwarden was vanwege de situatie stilgelegd. 'Dat is gebeurd op last van de hulpdiensten', aldus een woordvoerder van Arriva.

Vanuit Sneek

De trein met de verdachte jerrycan is donderdagmorgen vanuit Sneek naar Leeuwarden gekomen. Passagiers zagen het voorwerp liggen en maakten daar melding van. Vervolgens is besloten het hele station te ontruimen.
Spoorbeheerder ProRail is opgeroepen om de politie te assisteren. Voor het station in Leeuwarden stonden lange tijd enkele tientallen gestrande reizigers.
Update: uit onderzoek blijkt dat het verdachte pakketje een jerrycan met inhoud is. Het station is inmiddels weer vrijgegeven.