Wie is dit meisje op de verbandpost in Ten Boer?

Wie herkent het meisje op de foto hieronder op een verbandpost in Ten Boer in de Tweede Wereldoorlog? En wie weet het verhaal achter de man die in de bakkerskar ligt?
De foto's zijn opgedoken dankzij de campagne om onbekende foto's uit de Tweede Wereldoorlog boven water te halen.

Landelijke tentoonstelling

Afgelopen november begon de zoektocht naar de meest aansprekende Groningse foto's uit de Tweede Wereldoorlog. Uit alle ingezonden foto's worden vijftig gekozen die meedingen naar een plek op een landelijke tentoonstelling.
Van de meeste ingezonden foto's is het verhaal erachter bekend, maar er zijn ook een paar foto's waarbij dat niet het geval is, zegt Martin Hillenga van de Verhalen van Groningen.

Meisje op verbandpost Ten Boer

Zo is niet bekend wie het meisje op deze foto is.
Duidelijk is dat ze gewond op de verbandpost in Ten Boer zit. Hillenga: 'De stad was bevrijd en de strijd verplaatste zich naar Appingedam en Delfzijl. De bewoners vluchtten naar het bevrijde Groningen. Het Academisch Ziekenhuis Groningen richtte een verbandpost in in Ten Boer. Dit is een meisje van zo'n 5, 6 jaar en misschien herkent iemand haar.'

De man in de bakkerskar

Een andere foto is van een man in een bakkerskar. 'Het gaat ook hier waarschijnlijk om een vluchteling uit de omgeving Appingedam, Delfzijl', zegt Hillenga. De kar wordt gecontroleerd door de Binnenlandse Strijdkrachten.
Uit alle ingezonden foto's zijn inmiddels vijftig gekozen. Vanaf 15 januari mag het publiek bepalen welke 25 een plekje verdienen in de landelijke tentoonstelling. Meer informatie vind je op de website in100fotos.nl.