FC Groningen heeft nog kleine kans op bereiken knock-outfase Eurocup

Het onder dertien team van FC Groningen kan zich ondanks drie nederlagen nog steeds plaatsen voor de kwartfinales van de Eurocup Delfzijl, maar heeft dit niet meer in eigen hand.

De Groningers moeten zelf zondagochtend van medekoploper Ajax winnen en hopen dat Sparta een misstap begaat tegen het nog puntloze Arsenal. De jongelingen uit Groningen begonnen zaterdag het toernooi met een 4-2 nederlaag tegen Valencia CF. Lukas Nieuwenhuis en Yenio Holder wisten te scoren namens de groen-witten.

Herpakken

De ploeg herpakte zich vervolgens en won met 4-2 van Arsenal. Yenio Holder was met drie goals de gevierde man aan Groningse kant. Thomas van Noort tekende voor de andere treffer.

Te sterk

Vervolgens bleken het Braziliaanse Fortaleza EC, met 0-3, en Sparta Rotterdam met 0-5 te sterk. FC Groningen heeft drie punten uit vier duels, Sparta staat op vier punten en heeft tegen Arsenal aan een overwinning genoeg om zich te plaatsen voor de kwartfinale.

Indruk

In poule A maken titelverdediger Bayern München en Chelsea FC de meeste indruk. Beide grootmachten plaatsten zich met negen punten uit de eerste vier duels al voor de knock-outfase van het toernooi. KRC Genk en PSV lijken zich daarbij te gaan voegen.

Doelpuntenmakers

Topscorer van de Eurocup is na de eerste speeldag Lino Decresson van KRC Genk. Hij wist al acht keer doel te treffen. De Braziliaan Luiz Neto vond namens Fortaleze FC vijf keer het net. Yenio Holder houdt met vier treffers de Groningse eer hoog.

Meer over dit onderwerp:
sport fcgroningen DELFZIJL
Deel dit artikel:

Recent nieuws