Donar boekt enorme uitzege op concurrent Landstede

Topscorer Donte Thomas breekt door de Zwolse verdediging heen
Topscorer Donte Thomas breekt door de Zwolse verdediging heen © Orange Pictures/Marcel ter Bals
De basketballers van Donar hebben zondag in Zwolle de topper tegen landskampioen Landstede Hammers met overmacht gewonnen: 69-98. Hierdoor staan de Groningers voorlopig op gelijke hoogte met de Zwollenaren.
Donar, dat alleen niet kon beschikken over de geschorste Andrew Smith, begon uitstekend aan de wedstrijd. Na het eerste kwart stond het 15-21.
Halverwege was de stand 33-44. De Groningers hadden op dat moment een veel beter schotpercentage (33 tegen 63) en waren overduidelijk sterker in de rebound (7 tegen 24).

Tweede helft

In het derde kwart liep Donar nog veel verder uit (50-75). In het laatste bedrijf werd het verschil zelfs nog groter.

Topscorers Donar

Bij Donar scoorden maar liefst zes spelers tien punten of meer: Donte Thomas (19), Matt Williams (15), Thomas Koenis (15), Shane Hammink (14), Carrington Love (12), en Matt McCarthy (10).
De ploeg van coach Herman van den Belt had tot zondag slechts één nederlaag geleden in de competitie. Donar heeft dit seizoen drie keer verloren in de competitie, onder meer uit van Landstede (77-70).

Stand

De ploeg van coach Erik Braal heeft nu evenveel punten als Landstede: 24 uit 15 duels. Landstede heeft alleen een wedstrijd minder gespeeld.

Beker

Dinsdagavond speelt Donar het eerste duel in de kwartfinale van het bekertoernooi, thuis tegen Feyenoord. Donderdag is de return in Rotterdam.