Aannemer zuidelijke ringweg had geldproblemen, overheid schoot voor

Aannemer Combinatie Herepoort had vorig jaar geldproblemen en daardoor kon het bedrijf geen werkzaamheden meer uitvoeren voor de zuidelijke ringweg. Rijkwaterstaat heeft het project gered door miljoenen over te maken.

Volgens Bert Kramer van de aannemerscombinatie 'praat je over vele miljoenen'. Het Dagblad van het Noorden bracht het nieuws maandagochtend naar buiten.

Damwanden

Het probleem ontstond volgens Kramer, omdat er 'al veel geld was gestopt in de damwanden', die in de zomer van 2018 geslagen zouden worden.

'Dat werd toen op het laatste moment stopgezet. Maar het contract zegt: er wordt pas betaald als je het hebt uitgevoerd', zegt Kramer tegen RTV Noord.

'Toen hadden we dus een groot probleem, want we moesten wachten tot het moment dat ze wel de grond in konden. Dus hebben we gezegd: opdrachtgever, kan je ons helpen? En dat is gebeurd.'

Vorig jaar is alsnog begonnen met het slaan van de damwanden.

Onderpand

Gedeputeerde Gräper zegt in de krant dat het bedrag een voorschot was. Ook dient de damwand van de weg als onderpand en is het allemaal terugbetaald als de damwanden erin zitten.

Lees ook:

- Alle berichtgeving over de zuidelijke ringweg

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad zuidelijke_ringweg GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws