Overvallen in Scheemda en Stad in Opsporing Verzocht (update)

Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan de woningoverval in Scheemda op 9 november 2018 en de overval op een kledingwinkel in de Waagstraat in Groningen, in december vorig jaar.

Bij de overval in Scheemda werd een 62-jarige man rond 22:30 uur in zijn slaap overvallen in zijn woning aan de Zwaagsterweg. Drie overvallers dreigden hem iets aan te doen als hij niet meewerkte. In zijn boerderij in Scheemda runt het slachtoffer ook een kaaswinkel. De daders namen onder meer geld uit de kassa mee.

Golf of Polo

Volgens de politie vluchtten de drie in een auto in de richting van Noordbroek. Uit beelden die in de uitzending getoond worden, blijkt dat de overvallers vermoedelijk in een donkere Volkswagen Golf of Polo reden, of een auto die daar op lijkt.

Signalement

Van de drie verdachten is het signalement vrijgegeven. Een van de verdachten is een vrij lange, blanke man van ongeveer tussen de 30 en 40 jaar oud is, die Nederlands sprak zonder accent.

De andere twee personen waren iets kleiner dan de eerste verdachte, ongeveer tussen de 25 en 30 jaar oud. Eén man van de twee is zeker een man, de ander zou een vrouw kunnen zijn.

Overval op kledingzaak

Op 19 december 2019 werd rond 12:35 uur een herenmodezaak overvallen in de Waagstraat in Groningen.

Onder bedreiging van een vuurwapen geeft de winkelmedewerker, een 17-jarige jongen, geld en kleding af. De overvaller nam onder meer meerdere truien mee van het merk Carlo Carlucci en hij wist geld buit te maken.

Signalement

De overvaller aan de Waagstraat wa een wat stevige, blanke man van ongeveer 1,70 meter lang. Hij droeg een bordeauxrood trainingspak met oranje banen, vermoedelijk van FC Barcelona.

De man ging ervan door op een mountainbike van het merk Bergamont.

Uitzending

Opsporing Verzocht is dinsdagavond om 20:35 uur te zien op NPO 1.

Lees ook:

- Bewoner in huis overvallen en bedreigd met mes

Meer over dit onderwerp:
112nieuws GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws