Sloop verpleeghuis Solwerd start eind deze maand

Aan het tijdperk van verpleeghuis Solwerd in Appingedam komt nu definitief een einde. Nog deze maand start de sloop van het ouderencomplex. De klus moet uiterlijk 1 mei klaar zijn.

Daarna gaat de voormalige zusterflat tegen de vlakte, zodat de bouw van de nieuwe schoolcampus kan beginnen.

Enkele jaren gesloten

Het verpleeghuis van Zonnehuisgroep Noord sloot in 2017 al de deuren. Cliënten en medewerkers verhuisden naar andere locaties.

Alleen de revalidatie-afdeling met veertig cliënten bleef geopend. Die verhuisde vorige week naar een nieuw centrum in Delfzijl.

Eén miljoen euro

De sloop van het verpleeghuis en de zusterflat kost in totaal één miljoen euro. Dat is meer dan aanvankelijk begroot.

Het college van burgemeester en wethouders van Appingedam vraagt de gemeenteraad om extra geld. De NAM draagt bijna acht ton bij.

Vandalisme en vleermuizen

De al jaren leegstaande zusterflat was regelmatig doelwit van vandalisme. Het verpauperde gebouw is veel Damsters een doorn in het oog.

Doordat er vleermuizen in zaten, kon het gebouw nog niet worden gesloopt. Inmiddels hangen er nestkastjes waar de vleermuizen naartoe kunnen.

Bevingsbestendige scholen

Op de locatie van Solwerd komen drie middelbare scholen en het Noorderpoort. Die zitten nu nog in gebouwen verspreid over Appingedam en Delfzijl die niet aardbevingsbestendig zijn.

Ook komt er een nieuwe sportaccommodatie. Met het project is in totaal 53 miljoen euro gemoeid. De gemeenteraad praat komende donderdag over de sloop van Solwerd.

Lees ook:

- Ouderen verhuizen naar nieuw revalidatiecentrum in Delfzijl
- Vleermuizen maken plaats voor nieuwe schoolcampus Appingedam

Meer over dit onderwerp:
APPINGEDAM
Deel dit artikel:

Recent nieuws