Spoeddebat over bomenkap in Groningen

De Groninger gemeenteraad houdt woensdagmiddag een spoeddebat over de kap van 92 bomen aan de Zernikelaan in de stad. Het debat is aangevraagd door de Partij voor de Dieren en de Stadspartij.

De bomen moeten wijken omdat de gemeente er een gecombineerd fiets- en voetpad wil aanleggen. Beide partijen vinden dat de kap in strijd is met de groene ambities van de gemeente Groningen.

'Bomen als aanwinst'

'Wanneer gaat het college van deze stad bomen en groen nu eens beschouwen als een asset, als een aanwinst, waar je omheen zou moeten bouwen?', stelt fractievoorzitter Kirsten de Wrede van de Partij voor de Dieren.

Stadspartij-raadslid Mariska Sloot hekelt het gebrek aan inspraak voor omwonenden en andere belanghebbenden. 'Dat lijkt hier tot nu toe niet het geval geweest en dat moet veranderen.' Ze is verder ontstemd dat het gemeentebestuur de raad niet over de bomenkap heeft geïnformeerd.

Grasstroken

Beide partijen willen de kap van de bomen tegenhouden. Ook willen ze weten in hoeverre de gemeente alternatieven heeft onderzocht.

De fracties stellen dat er langs de Zernikelaan 'meer dan voldoende ruimte' is om in de bestaande grasstroken een fietspad en een voetpad aan te leggen.

Lees ook:

- Groningse rekenkamer kritisch op kapbeleid gemeente
- Actie tegen 'massale bomenkap' in Groningen

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws