Lopend Vuur: Een koningshuis moet je koesteren

In Duitsland zijn ze er jaloers op: ons koningshuis. Waar veel Duitsers dat vooral zien als een sprookje, levert zo'n koningshuis hier ook regelmatig discussie op.

Een paar voorbeelden van de kritiek: het kost veel geld, ze hebben allerlei belastingvoordelen en de koning heeft te veel invloed.

Anderen wijzen juist op de bindende rol in de samenleving. Ook de rol van koning als economisch uithangbord in het buitenland wordt vaak genoemd. Dat levert ons als land meer op dan het kost.

Een koningshuis is ook voer voor de roddelbladen. In ons land kunnen we daarover meepraten, maar in Groot-Brittannië helemaal. Na dagenlang gedoe in de Britse pers laat koningin Elizabeth weten prins Harry en Meghan Markle te steunen in hun wens een stap terug te doen als leden van de koninklijke familie.

Hoe kijk jij naar het koningshuis?

Ons Lopend Vuur: 

Praat mee

Wil jij meepraten over ons Lopend Vuur? Deel je mening en toelichting op onze Facebookpagina of laat ons telefonisch weten wat je vindt via 050-3188288.

Tou Eem!

Op de dag dat de verharding op sociale media centraal stond bij RTV Noord was 'Tou Eem!' ons Lopend Vuur. Van de 4.081 stemmers was 95 procent het daarmee eens, vijf procent oneens.

Meer over dit onderwerp:
lopendvuur
Deel dit artikel:

Recent nieuws