Komt Neerlands mooiste nieuwsfoto uit Groningen?

De Groningse fotograaf Siese Veenstra is genomineerd voor de Jos van Leeuwen fotoprijs. Zijn foto van een bloedende boer tijdens het protest bij het provinciehuis is een van de vijf kanshebbers.

Veenstra stond op 14 oktober tussen de boze boeren voor het provinciehuis in Stad. Een van hen raakte gewond toen een groep de deur forceerde en naar binnen wilde. 'Op zo'n moment maak je meer foto's, maar ik wist wel dat dit een groot belangrijk moment was waar ik een goede foto van had. Het is echt een harde nieuwsfoto.'

Het is echt wel eer van je werk
Siese Veenstra - Fotograaf

De prijs is een initiatief van het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) en fotobureau Hollandse Hoogte en wordt voor de tweede keer uitgereikt .

Vijf genomineerden

Naast Veenstra zijn ook collega-fotografen Eric Brinkhorst, Marcel van den Bergh, Marcel van Hoorn en Robin van Lonkhuijsen genomineerd. Zij brachten respectievelijk de vonkenregen in Scheveningen, de extreme zomerhitte, een uitgeputte Mathieu van der Poel na winst van de Amstel Gold Race en de tramaanslag in Utrecht vast.

'Het is heel erg leuk dat je blijkbaar bij de top-5 beste nieuwsfoto's van Nederland zit. Het is echt wel eer van je werk', aldus Veenstra.

De winnaar wordt donderdag 23 januari in Den Haag bekendgemaakt.

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws