Werkstraf voor Stadjer die ex mishandelt, agenten uitscheldt en ruit vernielt

Een 26-jarige Stadjer heeft zich onder invloed van alcohol twee keer flink misdragen tegen agenten. Ook vernielde hij een raam en mishandelde hij zijn ex. De rechter legde hem daarvoor een taakstraf op van negentig uur, waarvan dertig uur voorwaardelijk.

De man verscheen dinsdag voor de politierechter in Groningen. In september vorig jaar trok hij samen met een vriend naar een ander om een ruzie uit te praten. Toen de man niet thuis was, gooiden ze een tegel kapot. De brokken daarvan gooiden ze door het raam van de woning. 

'Heeft u iets tegen de politie?' 

Op het moment dat de politie de man wilde aanhouden ging hij behoorlijk tekeer. 'U hebt zich flink misdragen', stelde de rechter. In oktober mishandelde hij zijn ex-vriendin in Groningen. Bij de aanhouding daarvan ging de man opnieuw los tegen de agenten. 

'Het lijkt wel een patroon. Hebt u iets tegen de politie?', vroeg de rechter zich af. De man ontkent dit. Volgens hem lag het vooral aan zijn alcoholgebruik op dat moment. 'De frustratie kwam eruit.'

De rechter acht het allemaal bewezen en legt de man een werkstraf van negentig uur op. Dertig uur hiervan zijn voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. Wel waarschuwt de rechter de man. 'U moet zich wel realiseren dat werkstraffen niet eindeloos opgelegd kunnen worden. Als het nog een keer misgaat, kan het wel eens anders worden.'

Vrijspraak voor diefstal op Noorderzon

Voor een diefstal van een rugzak op Noorderzon werd de man vrijgesproken. Tijdens het festival zou hij samen met een vriend, een 22-jarige man die niet voor de rechtbank verscheen, een tas hebben gestolen.

Ze deden zich voor als journalisten van de website Sikkom, om zo op plekken te komen waar ze eigenlijk geen toegang hadden. Bij de diefstal werden ze betrapt door een agent in burger. De rechter acht niet bewezen dat de 26-jarige man degene was die de rugzak aanwees. Zijn vriend werd wel veroordeeld. De rechter legt hem een werkstraf op van 45 dagen of 22 dagen cel. 

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws