Blanks, Noisia en Vera pakken prijzen op tweede editie Popgala Noord

Harksteder Simon de Wit, alias Blanks, het Groninger drum 'n bass-collectief Noisia en poppodium Vera waren de grote winnaars dinsdagavond op de tweede editie van het Popgala Noord, dat in het Grand Theatre in Stad plaatsvond.

Het Popgala Noord is een project van onder meer Eurosonic/Noorderslag (ESNS), de gemeenten Groningen, Leeuwarden en Assen en een aantal onderwijsinstellingen. Met het gala wil de organisatie de Noorderlijke popcultuur in het zonnetje zetten.

'Real life'

Op de tweede editie van het gala werden zeven prijzen uitgereikt. De prijs voor de beste artiest was voor Blanks. De Harksteder werd via YouTube en Instagram wereldberoemd.

'In het afgelopen jaar verliet hij YouTube en Instagram steeds vaker voor 'real life', bracht hij zijn eerste eigen nummers uit, stond hij in verschillende poppodia en schreef hij de theme-song voor 3FM Serious Request', vatte de jury samen.

Een kort interview met winnaar Blanks

'Groningen op de kaart gezet'

Ook het Groninger drum 'n bass-collectief Noisia viel in de prijzen. Het trio uit de stad kondigde vorig jaar het einde aan en kreeg om die reden een 'Lifetime Achievement Award'. 'Noisia heeft Groningen wereldwijd op de kaart gezet', schrijft de jury.

Het Groningse driemanschap Noisia (Foto:René Walhout)

Afbeelding

De prijs voor het Beste Podium ging naar Vera. De Drentse singer-songwriter Hannah Mae mocht de prijs voor Beste Talent mee naar huis nemen. Volgens de jury gaat de zangeres 'het zeker veel verder schoppen dan de grenzen van Drenthe.'

Polsbandje met plantenzaden

De Groningse studente Tessa Hesseling kreeg de prijs voor de beste innovatie. Ze bedacht een polsbandje met daarin plantenzaden verwerkt. Na afloop kunnen festivalbezoekers hun bandje in de grond stoppen.

Het bedrijf Faber Audiovisuals uit Sint Annaparochie mocht de prijs voor beste technische leverancier in ontvangst nemen.

De prijs voor het beste festival ging naar Eurosonic/Noorderslag, tevens de organisator van het Popgala Noord.

Lees ook:

- Kraantje Pappie uitgeroepen tot beste noordelijke artiest
- Alles over ESNS

Meer over dit onderwerp:
esns GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws