Combinatieteam FC Groningen verslaat HHC Hardenberg

Mo El Messaoudi schoot FC Groningen in het duel tegen Hardenberg op een 3-2 voorsprong archieffoto © Orange Pictures/Jan Westman
Een combinatieteam van FC Groningen heeft dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen HHC Hardenberg op sportpark Corpus den Hoorn met 4-2 gewonnen.
Bij rust was de tussenstand 1-2 in het voordeel van de gasten. In de tweede helft bogen de groen-witten de score alsnog om door goals van Strunck, El Messaoudi en invaller Joël van Kaam.

Basisopstelling

Het team van de Groningers was samengesteld uit (reserve) spelers van de eerste selectie en onder negentien. Hoofdcoach Danny Buijs koos voor de volgende basisopstelling: Hoekstra, Strunck, Sopacua, Poll, Absalem, El Messaoudi, El Azzouzi, Suslov, Balk, Postema en Dallinga.

Doelpunten

De ploeg uit de tweede divisie kwam vlot op voorsprong door een goal van Walter Dias Nzasi en verdubbelde de score via Ivar Nieborg. De aansluitingstreffer van FC Groningen werd in eigen doel gewerkt door Hardenberg na een voorzet van Nicklas Strunck.

Winnende afsluiting

Na de pauze scoorde de Deen op eigen kracht en kon de thuisploeg winnend afsluiten door twee goals tussen de 80e en 85e minuut.
Vanaf nu werkt FC Groningen toe naar de hervatting van de competitie. Tegenstander op zaterdagavond 18 januari in Enschede is FC Twente. De aftrap van deze wedstrijd in de Eredivisie is om 19.45 uur.