Westerwolde genomineerd als beste wandelgemeente

Wordt de gemeente Westerwolde de beste wandelgemeente van Nederland? Het zou zomaar kunnen, want de gemeente is samen met twee andere gemeenten genomineerd voor de titel 'Wandelgemeente van het jaar 2020'.

Elk jaar organiseert wandelkrant 'Te Voet' een verkiezing waarbij ze op zoek gaan naar de beste wandelgemeente van het land. Vorig jaar won de gemeente Valkenburg aan de Geul.

Wethouder Giny Luth van Westerwolde is ontzettend blij met de nominatie. In haar werkkamer hangen allemaal foto's en schilderijen van het landschap van Westerwolde.

Felbegeerde titel

'Er zijn nogal wat aanmeldingen geweest', vertelt ze. Samen met gemeenten Berg en Dal en Winterswijk strijden ze om de felbegeerde titel.

Luth is geboren en getogen in Westerwolde. 'Het is hier heel lieflijk', vertelt ze. 'Er is veel bos, natuur en je kan hier veel fietsen en wandelen. Af en toe hoor je hier ook de stilte. Je kan er dan ook volop tot rust komen.'

Stemmen

De organisatie van de verkiezing gaat de komende maanden een aantal wandelroutes in de gemeente lopen en beoordelen. Vanaf 1 april kan er gestemd worden op de drie genomineerde gemeenten.

Lees ook:

- Dokter Hans Berg is Westerwolder van het Jaar 2019

Meer over dit onderwerp:
natuur SELLINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws