Rondje Groningen: Laat je kind wél vaccineren en maak kans op een kinderwagen

Een gi-gan-ti-sche rij in Stad, de groeten uit Winschoten, en laten vaccineren kun je leren. Deze rubriek zit ook vandaag weer boordevol met variatie.

Elke doordeweekse dag om 21.00 uur zet RTV Noord de leukste en meest opmerkelijke (sociale media) berichten uit Stad en Ommeland op een rij in Rondje Groningen. Door de grote hoeveelheid berichten kan dit artikel wat langer laden dan andere verhalen in de app en op de site.

1) Kinderwagenlootje, graag

Ontstond er deze week ophef over een blender als beloning als je je kind niet laat vaccineren, Allart en zijn vriendin besloten het anders aan te pakken: zij verloten hun kinderwagen aan vrouwen die hun kind wél laten vaccineren. 

2) Tou Eem

Afgelopen maandag stond één van onze collega's op de Grote Markt te schelden om mensen bewust te maken van wat ze op social media zeggen. Het doel? De online wereld vriendelijker maken. Dat dit een goede oplossing is, vindt ook Emine.

 

3) FC Groningen

Je dosis FC Groningen-statistieken voor vandaag.

 

4) Social boy

Onze eigen Marthijs van Expeditie Grunnen blikte even terug op zijn jeugdjaren. Je zou 'm toch spontaan even willen aaien?

5) Born in Winschoten

Don't mess with Sodom.

6) Stad met hindernissen

In Groningen moet je goed kijken waar je je voeten neerzet.

 

7) Brugkunst

Iets artistieks zien in een openstaande brug, nait gek. Bij het Groninger Museum, dat dan weer wel.

De Instagram post kan op dit moment niet worden geladen. Klik hier om naar de post te gaan.

8) Tentamentijd

Achteraan aansluiten, graag.

9) Eurovisie op Eurosonic

Twee sterren van het Eurovisie Songfestival traden woensdag op tijdens Eurosonic. Zo stond Duncan Laurence in de Martinikerk.

De Instagram post kan op dit moment niet worden geladen. Klik hier om naar de post te gaan.

En in de Stadsschouwburg stond Conchita Wurst op het podium. Inderdaad, de Oostenrijkse winnaar van het Songfestival in 2014. 

10) Hulp voor Marcel

Wat Aans-zanger Rik Baptist las het bericht over Marcel uit Delfzijl die met Married at First Sight heeft meegedaan en wil hem graag uit de brand helpen.

11) Sauwerd strijdt tegen leegloop

Wat is er mis met wonen in een dorp? Niets, zeggen de inwoners van Sauwerd. Zij gingen samen de strijd aan tegen de leegloop van hun dorp. De NOS bracht in beeld hoe.

Rondje Groningen is er elke doordeweekse dag om 21.00 uur. Tot morgen!

Meer over dit onderwerp:
rondjegroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws