Politie treft onbekende auto aan in zoektocht naar vermiste vrouw

De gevonden auto wordt uit het Van Starkenborghkanaal getakeld
De gevonden auto wordt uit het Van Starkenborghkanaal getakeld © ProNews
In de zoektocht naar de vermiste vrouw uit Feerwerd is de politie in het Van Starkenborghkanaal bij Gaarkeuken op een auto gestuit. Volgens de politie gaat het niet om de auto van de vermiste vrouw.
De politie is de zoekactie gestart nadat ze dinsdagnacht in overspannen toestand haar woning verliet in een grijze Peugeot. Eerder werd al een grijze bumper van een Peugeot aangetroffen. Of deze afkomstig is van de auto waarin ze vertrok, is niet bekend.
Opvallend genoeg is de auto die de politie in het Van Starkenborghkanaal aantrof ook grijs van kleur. Het gaat echter om een Volkswagen Polo zonder kentekenplaten en niet om een Peugeot. Er wordt onderzoek gedaan naar de herkomst van de auto. 

Duikers

Totdat de zoekactie - die ook 's avonds vervolg krijgt - is afgerond, ligt het scheepvaartverkeer stil. Gespecialiseerde duikers zoeken naar aanleiding van de gevonden bumper in het kanaal naar sporen die naar de vermiste vrouw kunnen leiden. Ook zijn het Hoendiep Noordzijde en Zuidzijde voor het wegverkeer afgesloten.
In een update is de naam van de vrouw om privacyredenen weggehaald. Zij werd donderdag 16 januari dood aangetroffen in een auto in het Van Starkenborghkanaal