Opnieuw straatroof (en poging tot) in Delfzijl

Weer een straatroof in Delfzijl
Weer een straatroof in Delfzijl © Jos Schuurman/FPS
In Delfzijl is in de nacht van donderdag op vrijdag opnieuw iemand slachtoffer geworden van een straatroof. Afgelopen weekend vond er in Delfzijl ook al een straatroof plaats.
Vlak voor 23:00 uur donderdagavond, werd op de Ede Staalstraat een vrouw door twee mannen bedreigd met een steekwapen. Het duo eiste geld. Na de roof vluchtten de twee in de richting van winkelcentrum De Wending.

Schreeuwen

Nog geen half uur later werd ook een man die zojuist zijn auto had geparkeerd op het Kattegat door twee mannen bedreigd met een steekwapen. Nadat hij begon te schreeuwen, renden de twee weg in de richting van de sporthal aan de Skagerrak.
Gezien het korte tijdsbestek tussen de twee gebeurtenissen, houdt de politie er rekening mee dat ze door dezelfde daders zijn gepleegd. Ook wordt een link met de straatroof van vorige week aan het Vlotterspad onderzocht.

Signalement

Volgens de politie hebben beide verdachten een donkere huidskleur en zijn ze tussen de 15 en 20 jaar oud. De één is 180 à 190 cm lang, de ander ongeveer 170 cm.
Beiden hebben een normaal tot mager postuur, droegen donkere kleding, hadden een capuchon op en droegen iets voor hun mond. Ze spraken Nederlands met een buitenlands accent.