Veel vraagtekens bij FC Groningen in aanloop naar Twente

FC Groningen hervat de competitie zaterdagavond met een uitwedstijd tegen FC Twente. Vooral achterin zijn er de nodige blessures.
Iets minder dan een maand geleden speelde FC Groningen voor het laatst een wedstrijd in de eredivisie. In eigen stadion werd toen met 2-0 van FC Emmen gewonnen.

Van Kaam start

Daniel van Kaam maakte in die wedstrijd zijn basisdebuut en zal zaterdag tegen de Tukkers wederom vanaf de aftrap starten.
Hij moet ervoor zorgen dat de spelers voorin beter worden bereikt, waardoor er ook meer gescoord wordt. In de eerste seizoenhelft maakte FC Groningen slechts 21 doelpunten.

Twijfelgevallen

Tegen Twente kent FC Groningen een aantal twijfelgevallen. Samir Memisevic en Ko Itakura reizen wel af naar Enschede, maar zullen alleen in geval van nood spelen. Daarom zal Bart van Hintum in het centrum van de verdediging starten samen met Mike te Wierik.
Het aanvalskoppel met Kaj Sierhuis en Joël Asoro blijft onveranderd en vanaf de linkerkant zal Mo El Hankouri starten. Dat heeft ook met de blessure van Gabriel Gudmundsson te maken, want hij is nog steeds niet inzetbaar.

Te Wierik en Warmerdam

Verdedigers Mike te Wierik en Django Warmerdam hebben zoals bekend een aflopend contract. Warmerdam lijkt aan het eind van het seizoen naar Utrecht te verkassen, maar Te Wierik heeft nog geen duidelijkheid gegeven over zijn toekomst.
Hij ontkent in ieder geval met klem naar de tegenstander van morgen te verkassen, want volgens de verdediger heeft hij nog niet met de Tukkers gesproken.