'Ik ben een beetje geschrokken, maar vooral verbaasd'

De buit bij de inbraak in wijkrestaurant De Duindoorn in stadswijk Selwerd eerder deze week bedroeg ongeveer driehonderd euro. 'Ik ben een beetje geschrokken, maar vooral verbaasd', zegt Maarten Brandts Buijs van wijkbedrijf Selwerd dat het restaurant beheert.

'We proberen mensen op weg naar een baan te helpen, wij zijn een sociale instelling voor de buurt en voor studenten. We zijn geen restaurant dat voor de centen gaat, daarom verbaast het ons dat wij het doelwit zijn.'

Raam verwijderd

Inbrekers kwamen in de nacht van maandag op dinsdag binnen door een groot raam met behulp van zuignappen uit de gevel te verwijderen.

'Eerst hebben ze met een koevoet geprobeerd de deur open te maken, dat lukte niet. Daarna hebben ze het volledige raam eruit weten te halen. Vervolgens hebben ze de kas leeggeroofd. Dat raam moet ongeveer 250 kilo gewogen hebben, dus dat is wel bijzonder.'

Dag gesloten

In het restaurant zijn geen vernielingen gepleegd. 'Maar omdat een volledig raam uit de gevel miste, is het restaurant dinsdag wel de hele dag dicht geweest.' Het restaurant opende afgelopen najaar.

Getuigenoproep

De politie deed vrijdag via Facebook een getuigenoproep.

Lees ook:

- Inbraak in wijkrestaurant: dieven tillen met zuignappen raam uit kozijn
- Buurtrestaurant in studentenflat Selwerd gaat open (september 2019)

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad inbraken GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws